- 2022.09.12.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Konyha: Orosz ételek
- Nehézség: Könnyű
-
Előkészítés15 perc
-
Sütés/főzés0 perc
-
Adag2
-
Megtekintés1 476
Ez alkalommal egy frissítő és ízletes rizssaláta receptet hoztunk, melyben rengeteg lehetőség rejtőzik. Ráadásul könnyedén személyre szabható a különféle alapanyagok kombinálásával. Az általam elkészített salátát egy lett kolléganőmtől tanultam. Kiváló frissítő és tápláló étel, nyári napokon ideális lehet akár főétel helyett is.
Tippek a rizssaláta elkészítéséhez:
– A rizssalátát megmaradt rizsből is elkészítheted, ahogy ez esetben én is tettem :). Az elkészítési idő 15 percről 30 percre változik abban az esetben, ha a rizst még meg kell főzni.
– A legjobb rizs a salátához a hosszúszemű főtt rizs, de nagyon ízletes jázmin rizsből készítve is.
– Adag/fő számolásához: egy marék száraz rizs / fő számolj, vagy pedig 2 marék főtt rizs / fő.
– A saláta összeállításakor fontos, hogy az alapanyagok hidegek legyenek.
– Minden alapanyagot apríts egyformán finomra.
– Akadnak nedvesebb alapanyagok, mint pl. a paradicsom, ananász vagy borsó konzerv stb., ezeket csepegtesd le alaposan felhasználás előtt, ugyanis a többlet lé tönkreteheti a salátát.
További tippek a majonézes rizssaláta recepthez:
A következő alapanyagok jól illeszkednek a rizssalátához. Ízlés szerint nyugodtan variálhatod az összetevőket még változatosabbá téve a rizssalátát: kemény sajt, csemege uborka, kukorica, surimi, koktélrák, kaliforniai paprika, uborka, főtt tojás, gépsonka, sült csirke felkockázva.
Szeretnél még több saláta receptet megnézni? Akkor mindenképp nézz körbe a Saláták menüpont alatt található receptek között.
Hozzávalók
Receptleírás
A megpucolt uborkát vágd apró kockákra.
A surimit és a gépsonkát is kockázd fel. (Érdemes egyforma nagyságúra vágni minden hozzávalót.)
Ehhez a salátához a félbevágott paradicsom magházát egy kanállal eltávolítottam, majd a paradicsomot is apróra vágtam a többi alapanyaghoz hasonlóan.
Tedd egy keverőtálba a hideg főtt rizst, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot, surimit, sonkát és az uborkát.
Ezt követően szedj hozzá 6 ek majonézt és adj hozzá petrezselymet ízlés szerint.
A saláta fűszerezhető őrölt borssal ízlés szerint, azonban én sót nem használtam. Érdemes közvetlenül fogyasztás előtt sózni az ételt, ugyanis a zöldségek a sótól levet engednek, és veszíthetnek roppanósságukból. Ezt követően keverd be a salátát és tálalásig tartsd a hűtőben.
Hogy szebben mutasson, a tálaláshoz használj formá(ka)t. Egy kanál segítségével szedd a formába a rizst, kicsit nyomkodd meg a tetejét, hogy jobban összeálljon a formába, majd óvatosan emeld fel róla a formát.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Rizssaláta
Hozzávalók
Follow The Directions
A megpucolt uborkát vágd apró kockákra.
A surimit és a gépsonkát is kockázd fel. (Érdemes egyforma nagyságúra vágni minden hozzávalót.)
Ehhez a salátához a félbevágott paradicsom magházát egy kanállal eltávolítottam, majd a paradicsomot is apróra vágtam a többi alapanyaghoz hasonlóan.
Tedd egy keverőtálba a hideg főtt rizst, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot, surimit, sonkát és az uborkát.
Ezt követően szedj hozzá 6 ek majonézt és adj hozzá petrezselymet ízlés szerint.
A saláta fűszerezhető őrölt borssal ízlés szerint, azonban én sót nem használtam. Érdemes közvetlenül fogyasztás előtt sózni az ételt, ugyanis a zöldségek a sótól levet engednek, és veszíthetnek roppanósságukból. Ezt követően keverd be a salátát és tálalásig tartsd a hűtőben.
Hogy szebben mutasson, a tálaláshoz használj formá(ka)t. Egy kanál segítségével szedd a formába a rizst, kicsit nyomkodd meg a tetejét, hogy jobban összeálljon a formába, majd óvatosan emeld fel róla a formát.
Szólj hozzá!